Stichting Publiek Applaus

Kunst verbindtAANBOD:  HAPPY

Een arrangement van het toepasselijke stuk De Nieuwe Wereld van Dvorak wordt gespeeld op het podium van de concertzaal in Tilburg door 28 musici van Brabant Sinfonia.
Koop de livestream en haal de nieuwe wereld in je huiskamer. 
Je kunt ook een extra donatie geven.
De opbrengst is voor een kerstmaaltijd voor de 2-persoons huishoudens die aangeklopt hebben bij de Voedselbank. 
Drie plaatselijke restaurants maken een heerlijk kerstdiner voor deze groep.
Iedereen even HAPPY. 

Theaters Tilburg maakt concert mogelijk 
We zijn enorm blij dat Theaters Tilburg het project ondersteunt met een warm hart en een fikse korting geeft op het gebruik van de concertzaal op 11 december. Op het podium zitten de musici ruim uit elkaar. Alles volgens de RIVM richtlijnen.


Muziek van Dvorak; Nog steeds actueel 
Symfonie nr. 9 in e mineur ("Uit de nieuwe wereld"), Op. 95, is verreweg de populairste symfonie van  Antonin Dvorák en één van de populairste werken überhaupt uit het complete romantische symfonische repertoire. Dvorák componeerde de symfonie in 1893 tijdens zijn verblijf in de  Verenigde Staten. 

De symfonie ging in première op 16 december 1893 in de Carnegie Hall te New York.   Voor dit stuk haalde Dvorák zijn inspiratie uit natuurlijk de nieuwe indrukken die hij opdeed tijdens de drie jaar dat hij in de Verenigde Staten verbleef maar de voeding was zijn thuisland.  Dit stuk wat naast dat het geïnspireerd werd op volksmelodieën uit zijn eigen land werd ook gevoed werd door de bittere discussies over rassen en nationale identiteit. Dit alles is te horen in deze aansprekende symfonie, voor deze gelegenheid in een arrangement voor kamerorkest. Hoe toepasselijk is het in deze tijd waarin mensen met een boog om elkaar heen moeten lopen, de spontaniteit in de kiem gesmoord wordt maar waar ook weer mooie nieuwe verbindingen ontstaan met een belofte voor betere tijden. Daarom is er voor dit 50 minuut durende stuk gekozen.  

Tilburgse musici geven kleur en klank aan HAPPY 
Het Tilburgse symfonie orkest Brabant Sinfonia, bestaat uit beroepsmusici, studenten en amateurs uit Tilburg en heeft enthousiast de medewerking toegezegd.  Brabant Sinfonia bestaat bij het begeleiden van koren. Ook bij dit orkest is de agenda leeg. Toen het initiatief HAPPY bekend werd hebben ze aangegeven graag mee te willen werken. 

Vanuit Stichting PubliekApplaus hebben we voor dit project de Tilburgse dirigent Lex Bergink benaderd. Lex heeft diverse koren en orkesten. Zijn muzikaliteit en professie staan garant voor een kwalitatief goede en muzikale uitvoeringLive in je woonkamer
De streaming van dit concert wordt verzorgd door BS Audio samen met het videobedrijf Cannect staat dit garant voor een kwalitatief goed beeld en geluid. Ze gaan met maar liefst 6 camera's  dit concert in de huiskamer brengen.  


Een maaltijd voor twee
Steeds meer mensen hebben het moeilijk gekregen door corona. De Stichting Tilburgse Voedselbank zet zich in voor huishoudens in Tilburg en omgeving, die in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. De voedselbank is afhankelijk van schenkingen van supermarkten en andere leveranciers. Doordat de horeca gesloten is komt er nu minder voedsel binnen. In overleg met de voedselbank is besloten om deze keer de 2-persoonshuishoudens eens te verwennen en zorgen dat de kerst een extra feestelijk tintje krijgt.  

 


Tilburgse koks aan de slag 
De koks van Anvers, Villa Pastorie en het Ketelhuis gaan tijdens de kerstperiode lachtend de keuken in en maken een feestelijk 3 gangen diner.   

'Cultuur is verwant met kookkunst. Zelf zou ik onsterfelijk willen worden door de uitvinding van een nieuwe saus'  Oscar Wilde Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van

E-mailen
Bellen